Infolinka 541 212 450

Rýžové nudle se špenátem

INGREDIENCE

Na 1 porci: 100 g rýžových nudlí libovolného tvaru 1 lžíce oleje 1 menší cibule půl hrsti "francouzské" mražené zeleninky (mrkev, celer, petržel, pórek) hrst porcovaného mraženého špenátu 2 až 4 stroužky prolisovaného česneku (dle velikosti a chuti) horká voda nebo horký zeleninový vývar na podlévání sůl 1 lžička kukuřičného škrobu cca 10 g sýru parmezánového typu nahrubo nastrouhaného (hoblinky)



POSTUP

Nejprve si do horké osolené vody dáme vařit rýžové nudle podle návodu. Těstoviny by měly být skutečně al dente, tzn. na skus ještě trošku tuhé. Budou se totiž v závěru ještě chvíli tepelně upravovat. Po dovaření je scedíme. 

Cibulku si nakrájíme najemno a vložíme ji do zahřátého oleje v hlubší pánvi (ideální je wok). Po zhruba dvou minutách přidáme zeleninovou směs a za další zhruba dvě minuty špenát. Podlejeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby byly zmrzlé kusy špenátu zhruba do půlky ponořeny. Průběžně mícháme a podle potřeby podléváme, aby zelenina stále trochu plavala. Dusíme, dokud se špenát zcela nerozpustí a zeleninka nezměkne. 

Vzniklou špenátovou omáčku dle potřeby lekce zahustíme škrobem rozpuštěným v trošce studené vody. Cílem je polotekutá konzistence. Díky škrobu omáčka lépe přilne k těstovinám. 

Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a hotové nudle a ještě spolu zhruba minutu za důkladného míchání prohřejeme. Vhodíme parmezán, zamícháme a je hotovo. 

Při bezmléčné dietě můžeme parmezán nahradit ochuceným tofu. Při bezlaktózové dietě parmezán nevadí.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 25 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie