Infolinka 541 212 450

Silvestrovské sýrovo-mandlové krekry - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

Těsto: 200 g Schär mix B nebo Farine + na podsypání těsta při vyvalování 125 g másla studeného nastrouhaného (poloviny velké kostky) 100 g jemně strouhaného sýra (typ Gouda) 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky (najdete v supermarketech) 4 - 6 lžic mléka (podle konzistence) 1 lžíce chia semínek 1/2 bezlepkového prášku do pečiva 1 kávová lžička soli Na potření a posyp: mléko mandlové plátky



POSTUP

Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud by se drobilo, přidáváme po lžících mléko a zapracujeme, až bude těsto vláčné. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny uležet (klidně přes noc).

Těsto vyndáme z lednice, troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na podsypaném vále na placku cca 0,5 cm vysokou. Omoučeným vykrajovátkem vykrajujeme libovolné tvary nebo rozkrájíme nožem na tyčinky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme mlékem a sypeme mandlovými plátky. Pečeme cca 10 minut nebo do zlatého zbarvení.

Plech s krekry necháme vychladnout na mřížce a konzumujeme nejlépe odležené se sklenkou dobrého vína či sektu.

Pokud Vám zbydou, s čím já tedy nepočítám, v plechové krabici vydrží až 2 týdny.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie