Infolinka 541 212 450

Špaldový kváskový chléb - bez mléka a vajec

INGREDIENCE

350 g směsi špaldová jemná mouka a špaldové otruby v poměru 3:1 330 ml piva domácí kvásek (z 50 g špaldové mouky a 50 ml bezchlorové vody) kmín sůl



POSTUP

Kvásek: Do tohoto chleba patří kvásek připravený z 50 g špaldové mouky a stejného množství vody. Dělá se 24 hodin v teple, dle času se dokrmuje lžičkou mouky.

Chléb: Ze všech ingrediencí si připravíme těsto, které necháme 3 hodiny kynout. Peču v naplno vytopené plynové troubě (220 °C), na jejíž dno dávám pekáč s vodou, a to max. 40 minut. Pak ztlumím na 190 °C na 15 minut.

Autorka: Evžena Trnková

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie