Infolinka 541 212 450

Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem

INGREDIENCE

400 g uvařených strouhaných brambor 100 g Schär Mehl farine 70 g rýžové mouky 1 vejce 30 g rozpuštěného Alsanu špetka soli švestky kousek čokolády mletý mák s cukrem Alsan na polití



POSTUP

Alsan rozpustíme a necháme vychladnout.

Ve velké míse smícháme nastrouhané brambory, mouky, sůl, vejce a nakonec rozpuštěný Alsan. Vypracujeme těsto.

Švestky vypeckujeme, ale nesnažíme se je úplně rozpůlit. Místo pecky vložíme kousek čokoládky.

Vaříme pozvolna.

Posypeme mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným Alsanem. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie