Infolinka 541 212 450

Svíčková - pečená v troubě, bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Základ na pečení: celer petržel merkev cibule sůl celý pepř nové koření bobkový list ocet či citrónová šťáva cukr voda Maso: hovězí či vepřová panenka (příp. kýta) sůl pepř Omáčka: rozmixovaná kořenová zelenina rostlinná smetana (já mandlová) sůl pepř citrónová šťáva cukr



POSTUP

Celý větší kus masa, ideálně min. přes 1 kg, si v celku očistíme, nasolíme a opepříme.

Kořenovou zeleninu si nakrájíme na kousky a vložíme na dno pekáče. Zalijeme ji připraveným nálevem z octu, cukru a vody. Neecháme uležet, ideálně 24 hodin.

Přiravenou naloženou zeleninu s masem vložíme do trouby a pečeme ideálně kole 180 °C, cca 2 - 2,5 hodiny, dle velikosti masa a jeho výšky.

Po upečení maso vyjmeme. Z upečenné zeleniny vyjmeme celé koření a rozmixujeme ji s připraveným masovým, příp. zeleninovým, vývarem na požadovanou hustotu (tu můžeme příp. ještě ovlivnit zahuštěním moukou). Rozmixovanou omáčku zjemníme vmícháním sladké smetany. Pakliže nejsme spokojeni s chutí, "doladíme" ;-).

Podáváme s knedlíky dle vlastního výběru, příp. i s brusinkami, citrónem aj.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie