Infolinka 541 212 450

Tmavé kaiserky - bez lepku, mléka, vajec a sóji

INGREDIENCE

250 ml teplé vody (v ní rozpustíme 1 kávovou lžičku agávového sirupu) 200 g směsi Simply Adveni 100 g směsi Doves Farm tmavý chléb 1 polévková lžíce makových semínek 1 polévová lžíce rostlinného oleje či rozpuštěného sádla 1/2 kávové lžičky soli 1/3 kávové lžičky jedlé sody 5 g sušeného droždí (sáček s vlaštovkou) tuk naa potření s trochou vody na posyp lněné semínko



POSTUP

Mouky smícháme se solí, mákem a sodou. Nakonec přimícháme ke směsi sušené droždí. Přilijeme tekutinu a vyhněteme rukou vláčné těsto. Necháme v míse s poklopem nebo zakryté potravinářskou fólií odpočívat v teple cca 1 hodinu.

K těstu přidáme olej či tuk a znova prohněteme, až se mastnota do těsta "vpije".

Na plech s pečícím papírem vytvarujeme z těsta 8 bulek, které potřeme zbytkem tuku s vodou, nařízneme (např. pomocí tvořítka od Tescomy namočeného v teplé vodě) a posypeme semínky. Necháme v teple opět cca 20 minut odpočinout. Ideálně pod igelitovou taškou nebo potravinářskou fólií.

Na dno trouby položíme hrnec s 1 litrem vody a roztopíme na 210 °C, aby se vytvořila pára. Ještě než tam vložíme plech s nakynutým pečivem, můžeme kolem hrnce opatrně nalít cca 2 dcl vody (pokud to Vaše trouba snese) a plech rychle do páry vložit.

Pečeme cca 20 minut. Po upečení přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie