Infolinka 541 212 450

Tofu dezert - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Korpus: 140 g Jizerky 80 g Alsanu 30 g cukru krupice muškátový oříšek Čokoládová vrstva: 130 g čokolády 70% 100 ml sójové smetany Provamel 1 lžíce rumu Karamelová vrstva: 350 g silken tofu firm (1 balení) 35 g bezlepkového karamelového pudinkového prášku Biovegan karamell paradies 3 - 4 lžíce sójové smetany Provamel 3 lžíce cukru, nejlépe třtinového špetka soli Bílá vrstva: šlehačka ze 3 - 4 lžic tuhého obsahu kokosového mléka



POSTUP

Z Jizerky, Alsanu, cukru a špetky muškátového oříšku uděláme drobenku, kterou natlačíme na dno kulaté formy cca 18 cm. Dáme do lednice.

Rozehřejeme sójovou smetanu a vložíme do ní nalámanou čokoládu a rum a pečlivě mícháním rozpustíme. Vlijeme na připravenou drobenku a vložíme do mrazničky.

Uděláme karamelovou vrstvu - tyčovým mixérem rozmixujeme silken tofu, cukr, sůl, karamelový pudinkový prášek a pár lžic sójové smetany Provamel. Navrstvíme na čokoládovou vrstvu a vložíme do trouby na 170 stupnů na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout. 

Polovychladlý dort potřeme ušlehanou kokosovou šlehačkou - vyšleháme 4 lžíce tuhého obsahu vychlazeného kokosového mléka. Můžeme jemně osladit. 

Celý dezert dobře vychladíme. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie