Infolinka 541 212 450

Třešňový dortík - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Korpus: 1 vrchovatá lžíce kastanové mouky 1 vrchovatá lžíce kokosové mouky 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinkového prášku samokypřící mouka Doves farm 1 lžička jedlé sody 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1/2 hrnku agávového sirupu vanilkový cukr vanilkový extrakt 1 lžíce třtinového cukru 70 ml rozpuštěného Alsanu nebo Stelly 3/4 hrnku vody 1 lžička jablečného octu 1/2 lžičky soli 1/2 nastrouhaného jablka Náplň: kompot ze sladkých třešní 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinkového prášku 1 rýžova smetana ke šlehání (Rice Whip SOYATOO) 2 balení ztužovače šlehačky



POSTUP

Nejprve si rozehřejeme troubu na 175 stupňů. Do dortové formy (20 cm) dáme buď pečící papír, nebo vymažeme tukem.

Korpus: Do hrnku (250 ml) postupně dáváme lžíci kastanové mouky, lžíci kokosové mouky, lžíci vanilkového pudinkového prášku a hrnek doplníme samokypřící moukou Doves farm. Vysypeme do mísy. Přidáme 1/2 hrnku kokosu, jedlou sodu, sůl, vanilkový extrakt, třtinový cukr, agávový sirup, jablečný ocet, rozpuštěný tuk a nejprve půl hrnku vody a případně podle hustoty dolijeme zbytek. Nakonec přidáme nastrouhané jablko. Vše promícháme a vložíme do formy cca 20 cm. Pečeme při 175 stupních cca 20 - 30 minut. Nechme trochu vychladnout.

Náplň: Půlku třešňového kompotu vylijeme do kastrůlku, přidáme lžíci pudinkového prášku a za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme asi 2 min. Necháme vychladnout. Mezitím ušleháme rýžovou šlehačku se 2 ztužovačemi šlehačky.

Do středu vychladlého korpusu naskládáme třešňový pudink a okolo dozdobíme rýžovou šlehačkou. 

Lze udělat z dvojnásobného množství a budeme mít velký dort.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie