Infolinka 541 212 450

Vanilkové rohlíčky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

190 g Jizerky zelené 160 g Schär Pattiseria + na podsypání 150 - 160 g Stelly 100 g cukru moučka 100 g mletých vlašských nebo lískových oříšků či mandlí 50 g sádla 1 větší vejce 1 lžička guarové moučky 1 lžička citrónové kůry BIO (nemusí být) na obalení 250 g cukru moučka + 2 vanilinové cukry



POSTUP

Mouky promícháme s cukrem, mletými ořechy, guarovou moučkou a příp. citrónovou kůrou. Přidáme nastrouhaný studený tuk a celé vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v mikrotenové fólii odpočinout přes noc v lednici.

Druhý den těsto vyndáme z ledničky, necháme chvilku povolit, aby se nedrolilo, ale zároveň, aby nebylo úplně mazlavé. V prstech vytvoříme hádka (můžeme na pomoučené ploše) a ohneme do tvaru rohlíčku.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C do růžového zbarvení cca 12 minut při délce "hádka" cca 4 cm na plechu vyloženém pečícím papírem.

Rohlíčky necháme na plechu vychladnout, až jsou alespoň vlažné a pak obalujeme ve směsi moučkového a vanilinových cukrů.

V plechové dóze vydrží cca 3 týdny.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie