úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Arašídový koláč s Toffu tvarohem - bez lepku a mléka

Arašídový koláč s Toffu tvarohem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
200 g arašídové mouky
200 g Stelly
150 g moučkového cukru
100 g tapiokové mouky
1 vejce
1 kávová lžička guarové moučky
1/2 bezlepkového prášku do pečiva

Podklad do koláče:
300 - 400 g pikantní marmelády (např. rybíz + maliny)

Toffu tvaroh do koláče:
400 g bílého Toffu bez příchutě
250 - 300 ml sójového mléka
150 g moučkového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou
2 celá vejce
1 pudinkový prášek bez lepku a mléka
kůra a 1 polévková lžíce šťávy z BIO citrónu
1 polévková lžíce Tuzemáku
pečící papír a pečící nádoba 30 x 20 cm
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 170 °C. V míse smícháme mouku, škrob, cukr, guar a prášek do pečiva. Přidáme nastrouhaný tuk a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 20 minut v lednici odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Toffu rozmačkáme, např. vidličkou, přilijeme mléko, přidáme cukr, citrónovou šťávu, kůru, Tuzemák, vejce a pudinkový prášek. Vyšleháme mixérem v hladkou hmotu, kterou necháme chvilku odpočinout.

Vyválené těsto rozprostřeme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem, vytvoříme vyšší okraje, pomažeme marmeládou a opatrně vlijeme toffu náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut.

Po upečení dáme koláč vychladnout na mřížku a do druhého dne ho necháme na chladnějším místě, neboť nejlepší je právě druhý den, nakrájený na malé kostičky.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte