úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bábovka s dýní Hokkaido - bez mléka

Bábovka s dýní Hokkaido - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotilo 19 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 500 g natrouhané dýně Hokkaido
400 g polohrubé mouky
250 g cukru
1 sklenka oleje
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva

příp. kakao
Postup přípravy:

Vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou dýni. Pokud chceme mramorovou bábovku, přidáme do půlky těsta kakao.

Směs dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 180 stupňů - zhruba 35 - 45 min, záleží na zkušenosti s troubou.

Těsto by šlo určitě i na plech.

Bábovka je velmi vláčná, spíše mokrá, pro alergiky na mléko může být náhražkou tvarohové buchty ;-).

Autor: Irena Šťastná

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte