úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bagetky dvouvlákninové - bez lepku, mléka a bílku či vajec

Bagetky dvouvlákninové - bez lepku, mléka a bílku či vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 300 - 320 ml teplé vody
100 g kukuřičného škrobu (Gustin Dr. Oetker apod.)
100 g hladké rýžové mouky
30 g tapiokového škrobu
1 rovná polévková lžíce psyllia
1 rovná polévková lžíce jablečné vlákniny (např. Natural Jihlava)
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička medu, agávového sirupu či třtinového cukru
1 kávová lžička guarové moučky (nemusí být)
5 g sušeného droždí Dr. Oetkera

trochu rostlinného oleje na vymazání formiček
příp. 1 žloutek s kapkou teplé vody na potření
semínka na posyp
Postup přípravy:

Všechny sypké suroviny promícháme v uzavíratelné míse. Sušené droždí přidáváme jako poslední do již promíchané směsi (nikdy NE na sůl!). V odměrce si promícháme sladidlo s teplou vodou a vlijeme do mísy ke směsi na těsto. Několikrát promícháme rukou, až utvoříme mazlavé těsto. Mísu přikryjeme a dáme do tepla nejméně na 1 hodinu kynout (nechávám tak dvě).

Po vykynutí těsta si zapneme troubu a vyhříváme na 230 °C . Na začátek hned vložíme do spodní části hrnec s alespoň 1 litrem vody, aby se vytvořila pára. Formičky na bagetky či houstičky (muffinky) si vytřeme olejem. Mokrýma rukama tvarujeme bagety či bochánky a vložíme do formiček, kde je necháme ještě dokynout a odpočinout u nahřívající se trouby (můžete přetáhnout potravinovou fólií, budou lépe kynout).

Po vykynutí fólii sundáme, bagetky potřeme tukem nebo žloutkem a posypeme např. lněnými semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Pak pečivo vyndáme a necháme na mřížce vychladnout.

Nejlepší jsou čerstvé, skvěle se hodí i na jednohubky. Jinak doporučuji zabalit je do sáčků a dát do mrazničky.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu
Božena

19. 4. 2017
13:13

Prave jsem dodelala muffinkove kulicky (cela forma s 12 ks) a jsou naprosto uzasne.Drzela jsem se receptu, ale nemela jsem tapiokovy skrob, namisto nej jsem pouzila hrasku zahustovadlo(tez 30g) a ani jablecnou vlakninu to jsem pouzila chia seminka(tez zarovnanou polevkovou lzici).Pekla jsem dle navodu a po 20 min jsem nechala ve vypnute troube dojit 5 min. Dekuji Vam za stranky s recepty nasla, jsem je az vcera. Pro moji 19mesicni dceru zpestreni jidelnicku (alergie na lepek, vejce a mleko )

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...