úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Slunečnicový chléb bez lepku, mléka, vajec

Slunečnicový chléb bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 2 hrnky mouky Schär Mix it
1,5 hrnku vlažné vody
1 hrnek pohankové mouky
2 lžičky soli
1 lžička sušeného droždí
slunečnicová semínka
Postup přípravy:

V míse smícháme mouku s droždím, solí (sůl nesypeme přímo na droždí!) a semínky. Přidáme vlažnou vodu a hněteme, dokud nevznikne homogenní těsto.

Hotové těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Po nakynutí přikryjeme formu s těstem alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30 minut. Po té sundáme alobal a dopékáme dalších 30 minut. Před vytažením z trouby zkontrolujeme špejlí, jestli je chléb dobře propečený.

Horký chléb ihned vyjmeme z formy, aby z něj mohla snadno uniknout pára.

Autor: Edíís

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte