úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Boloňské špagety

Boloňské špagety

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 balení bezlepkových špaget (Spaghetti 250 g) od Schär

1 sklenice (680 g) rajčatového protlaku (BIO MANFUSO)
250 g mletého hovězí (vepřového masa)
50 ml červeného vína na podlití (suché, ne dezertní)
50 g libové slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvě sekané petrželky
sůl
pepř
Postup přípravy:

Do velké pánve kápneme olej a vyškvaříme si slaninu. Poté k ní přidáme oloupanou a pokrájenou mrkev, cibuli a česnek. Chvilku dusíme a pak přidáme mleté maso. Za neustálého míchání přidáme do hrnce víno a směs dusíme na mírném ohni do té doby, než se víno odpaří. Poté přidáme rajčatový protlak a dále dusíme. Masovou směs vaříme na mírném ohni asi hodinu. Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu a poté servírujeme s masovou směsí. Před podáváním můžete posypat strouhaným parrmazánem.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte