úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Borůvkové kostky - bez lepku, mléka, vajec

Borůvkové kostky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
125 ml studené vody
70 g cukru krupice
60 ml slunečnicového oleje
55 g Doves Farm červené
25 g rýžové polohrubé
15 g kakaa s vysokým obsahem kakaového másla
10 g kokosové mouky
1 čajová lžička jablečného octa
1/2 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Borůvkový krém:
475 ml rostlinného mléka
1 balení Zlatého Klasu
50 g mražených borůvek
cukr podle chuti

Světlý krém:
450 ml rostlinného mléka
světlý pudinkový prášek
cukr podle chuti

čerstvé borůvky do krému a na ozdobu



Postup přípravy:

Těsto: V míse smícháme mouky, cukr, sůl, prášek do pečiva, sodu, ocet a kakao. Přidáme olej a nakonec vodu. Zamícháme a vlijeme na plech (vyložený pečícím papírem) o velikosti zhruba 20 x 27 cm. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. 

Krém: Ohřejeme mražené borůvky (do změknutí) a vidličkou rozmačkáme. Uvaříme Zlatý klas a přidáme do něj rozmačkané borůvky. Necháme chvilku chladnout. Ještě teplé vylijeme na upečený korpus. Posypeme čerstvými borůvkami a lehce zamáčkneme. Pak uděláme světlý pudink a nalijeme ho na borůvkový. Necháme vychladnout. Nakrájíme na kostky a dozdobíme borůvkama. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte