úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Borůvkové muffiny - bez lepku a mléka

Borůvkové muffiny - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 2 hrnky kanadských borůvek
1 hrnek kukuřičné mouky
3/4 hrnku Doves Farm samokypřící
3/4 hrnku cukru krupice nebo jemného třtinového
125 g rostlinného tuku Alsanu, Stelly pokojové teploty
125 ml rostlinného mléka
2 velká vejce
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
citronová kůra z 1 bio citronu


Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 175 stupňů.

V míse smícháme mouky, sůl, prášek do pečiva a citronovou kůru. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vejce. 1/2 hrnku z celkového množství borůvek rozmačkáme vidličkou a přidáme do vaječné směsi. Pak střídavě přidáváme mouky a mléko. Nakonec vmícháme zbytek borůvek a nandáme těsto, nejlépe naběračkou na zmrzlinu, do formiček. Pečeme cca 25 minut, dokud špejle není čistá.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte