úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Broskvovo-makový dort s náplní z marcipánu - bez lepku a mléka

Broskvovo-makový dort s náplní z marcipánu - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Korpus (dortová forma 24 cm):
3 vejce
80 g moučkového cukru
70 g makové mouky (Adveni)
70 g polohrubé rýžové mouky
3 lžíce horké vody
1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy
necelý sáček prášku do pečiva
špetka soli

Náplň:
meruňková marmeláda nebo džem
200 g marcipánu (Dr.Oetker, Carla, Kovandovi)

Na zdobení:
1 sklenice broskvového kompotu (může být i velká plechovka)
sáček dortového želé Dr.Oetker



Postup přípravy:

Formu na dort vymažeme tukem a vysypeme bezlepkovou moukou. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Korpus: Celá vejce ušleháme se 3 lžícemi horké vody, vmícháme citronovou nebo pomerančovou šťávu, cukr a sůl. Mixérem vymícháme dohladka. Do této hmoty postupně přisypáváme mouky s práškem do pečiva a opatrně ručně promícháme. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a vložíme do trouby, kterou zmírníme na 175 stupňů a pečeme cca 30 - 35 minut. Vyzkoušejte špejlí. Necháme vychladnout na mřížce. 

Vychladlý korpus rozkrojíme a pomažeme hojně meruňkovou marmeládou nebo džemem. Rozválíme 200 g marcipánu do kruhu a položíme na namazanou stranu korpusu. Pomažeme marmeládou nebo džemem druhou část korpusu a přiklopíme namazanou částí na marcipán. Povrch dortu lehce pokapu pár lžícemi šťávy z kompotu.

 

Zdobení: Broskve pokrájíme na kousky a hojně poklademe na povrch dortu. Ze zbylé kompotové šťávy a sáčku dortové želatiny uděláme želé, necháme malinko vychladnout a nalijeme na broskve. Necháme v lednici ztuhnout.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte