Brownies s fazolemi - bez mléka
Náročnost: | středně náročný |
---|---|
Čas přípravy: | 1 h 15 min |
Zařazení: |
Ostatní |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez ořechů Bez mléka |

Ingredience: |
150 g červených fazolí (gramáž v suchém stavu, pokud nemáte čas, můžete použít fazole v plechovce, v tomto případě budete potřebovat 2 plechovky) 100 - 150 ml rýžového nápoje Provamel 3-4 vejce (dle velikosti) 4 lžíce celozrnné mouky 3 lžíce medu (pokud jste zvyklí více sladit, přidejte lžíci navíc) 2 lžíce hnědého cukru (opět množství upravte dle toho, jak moc máte rádi sladké) 2 lžíce kvalitního holandského kakaa 1 lžička prášku do pečiva (vinný kámen) vanilkové nebo mandlové aroma pečící papír do formy Poleva: 100 g Carobelly (karobová čokoláda) 100 ml Provamel sojového nápoje natural 1 lžíce hnědého cukru |
---|---|
Postup přípravy: |
Den předem si namočíme fazole. Další den je propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, téměř je rozvaříme. Nemáte-li dostatek času, použijte fazole z konzervy, které přeceďte a v sítku je řádně propláchněte pod studenou vodou. Jakmile budete mít fazole připravené k dalšímu "zpracování", rozmixujte je se všemi tekutými surovinami. Poté přidejte ostatní suroviny a rozmixujte nebo vyšlehejte do těsta. Vzniklé těsto vlijte na plech nebo pekáček o rozměrech asi 40 x 40 cm, který jste si předem vyložili papírem na pečení. Pečeme asi 20 - 25 minut při 180 °C. Správně upečený dezert by měl být na povrchu křehký, ale uvnitř tzv. mazlavý. Po vychladnutí se konzistence moučníku lehce upraví. Na polevu si nalámeme čokoládu na kousky a smícháme ji se sojovým nápojem a lžící cukru. Vše rozpustíme na mírném ohni ve vodní lázni, dokud nebudete čokoláda hladká a tekutá. Hotovou polevu nalijeme na moučník, rozetřeme a necháme zcela zchladnout. Kdo má rád, může ještě vše finálně posypat strouhaným kokosem nebo oříšky, ale v tomto případě se již nebude jednat o moučník bez oříšků. |
Autor: | Terka M. |
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...
- Čističky vzduchu
- Odvlhčovače vzduchu
- Zvlhčovače vzduchu
- Pračky vzduchu
- Protiroztočové povlaky
- Peřiny a povlečení pro alergiky
- Oděvy pro ekzematiky
- Inhalátory, dýchací pomůcky
- Vysavače pro alergiky
- Parní vysavače
- Úklid, praní, čištění
- Okenní sítě proti pylu, hmyzu
- Kosmetika, drogerie, opalování
- Mobilní klimatizace
- Zobrazit e-shop