úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Brownies s fazolemi - bez mléka

Brownies s fazolemi - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 150 g červených fazolí (gramáž v suchém stavu, pokud nemáte čas, můžete použít fazole v plechovce, v tomto případě budete potřebovat 2 plechovky)
100 - 150 ml rýžového nápoje Provamel
3-4 vejce (dle velikosti)
4 lžíce celozrnné mouky
3 lžíce medu (pokud jste zvyklí více sladit, přidejte lžíci navíc)
2 lžíce hnědého cukru (opět množství upravte dle toho, jak moc máte rádi sladké)
2 lžíce kvalitního holandského kakaa
1 lžička prášku do pečiva (vinný kámen)
vanilkové nebo mandlové aroma
pečící papír do formy

Poleva:
100 g Carobelly (karobová čokoláda)
100 ml Provamel sojového nápoje natural
1 lžíce hnědého cukru
Postup přípravy:

Den předem si namočíme fazole. Další den je propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, téměř je rozvaříme. Nemáte-li dostatek času, použijte fazole z konzervy, které přeceďte a v sítku je řádně propláchněte pod studenou vodou.

Jakmile budete mít fazole připravené k dalšímu "zpracování", rozmixujte je se všemi tekutými surovinami. Poté přidejte ostatní suroviny a rozmixujte nebo vyšlehejte do těsta. Vzniklé těsto vlijte na plech nebo pekáček o rozměrech asi 40 x 40 cm, který jste si předem vyložili papírem na pečení.

Pečeme asi 20 - 25 minut při 180 °C. Správně upečený dezert by měl být na povrchu křehký, ale uvnitř tzv. mazlavý. Po vychladnutí se konzistence moučníku lehce upraví.

Na polevu si nalámeme čokoládu na kousky a smícháme ji se sojovým nápojem a lžící cukru. Vše rozpustíme na mírném ohni ve vodní lázni, dokud nebudete čokoláda hladká a tekutá. Hotovou polevu nalijeme na moučník, rozetřeme a necháme zcela zchladnout.

Kdo má rád, může ještě vše finálně posypat strouhaným kokosem nebo oříšky, ale v tomto případě se již nebude jednat o moučník bez oříšků.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...