úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Burákové sušenky - bez lepku a mléka

Burákové sušenky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 110 g rýžové mouky
110 g burákového másla (použila jsem domácí)
70 g tapiokové mouky
60 g čirokové polohrubé mouky
1 vejce
40 g hnědého cukru s melasou
2 polévková lžíce sojového mléka Provamel
1 polévková lžíce olivového oleje nefiltrovaného za studena lisovaného
1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:

Všechny ingredience zpracujeme v těsto, vyválíme na 4 mm placku na silikonové podložce a vykrajujeme tvořítkem.

Těsto vyjde na dva plechy, cca 44 ks sušenek.

Pekla jsem oba naráz na 170 °C,  horkovzduchem, asi 10 min.

Autor: Flo

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte