úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Celerová polévka s vůní exotiky

Celerová polévka s vůní exotiky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Štědrovečerní večeře
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: voda
celer
cibule
olivový olej
kari koření
zeleninový bujón (bez lepku Alnatura)
sójová smetana (kdo může, tak samozřejmě i klasická smetana, příp. naopak je výborné kokosové mléko či krém)
opražené plátky mandlí na dozdobení
Postup přípravy:

Autorka: Radka Vrzalová

Celer oloupeme a nastrouháme na struhadle na velké slzy, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme vařit vodu do varné konvice.

Ve větším hrnci zpěníme na oleji cibuli, zmírníme plamen na polovinu a přidáme kari koření. Za stálého míchání necháme asi minutu opékat. Přidáme celer a opékáme do zlatova. Na celer rozdrobíme kostičku bujónu a opět zamícháme. Necháme bujón rozpustit v zelenině a zalejeme základ horkou vodou. Necháme na mírném plameni pod poklicí vařit cca 15 minut.

Vypneme plamen a necháme polévku trochu zchladnout a odpočinout, přidáme krém či smetanu, prošleháme ponorným šlehačem nebo mixujeme do krémové konzistence. Na suché pánvi opatrně opražíme plátky mandlí a polévku jimi dozdobíme.

Omluva autorce: Mandle jsem neměla doma, na ozdobu použila pórek.

Dobrou chuť;-).

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte