úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chlebíček s Lindt a pomerančovou kůrou - bez lepku a mléka

Chlebíček s Lindt a pomerančovou kůrou - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 150 g Doves Farm samokypřící
125 g tuku Alsan nebo Stelly
125 g cukru krupice
3 vejce
65 g čokolády Lindt excellence intense orange
vanilkový cukr
šťava z 1 mandarinky
bio pomerančová kůra
špetka soli



Postup přípravy:

Rozehřejeme tuk Alsan nebo Stellu. Necháme na okně vychladnout.

V jiné misce rozpustíme nad vodní lázní čokoládu Lindt.

Do větší mísy nalijeme vlažný rozpuštěný tuk, přidáme cukr a mixérem promícháme. Potom přidáme vejce - zašleháváme jedno po druhém. Dále vmícháme samokypřící mouku se špetkou soli a pomerančovou kůru. Nakonec ještě přidáme šťávu z půlky mandarinky.

3/4 těsta nalijeme do formy na biskupský chlebíček a do zbylého těsta vmícháme rozpuštěnou Lindtku a nakonec ještě šťávu z druhé půlky mandarinky. Čokoládové těsto navrstvíme na první část těsta a nožem lehce promícháme.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C  35 - 40 minut.

 

 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte