úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Citronová kuřecí stehýnka se sójovou smetanou

Citronová kuřecí stehýnka se sójovou smetanou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 4 kuřecí stehna
šťáva z 1 citrónu na marinování
5 stroužků česneku nakrájených na kostičky
provensálské koření
sůl
olej

1 sójová smetana Provamel + šťáva z půlky citrónu na omáčku

rýže nebo těstoviny k podávání
Postup přípravy:

Stehýnka omyjeme a naložíme do citrónové šťávy asi na 1 hodinu do lednice. Průběžně je ve štávě otáčíme, aby se celá dobře namarinovala. Šťávu vylijeme a stehna po obou stranách na povrchu osolíme a posypeme provensálským kořením a osmažíme na oleji i s česnekem. Dáme do pekáče, do kterého nalijeme trochu vody a opět okořeníme provensálským kořením a česnekem.

Pečeme asi 1 hodinu v troubě předehřáté na 200 °C.

Po upečení stehna vyjmeme. Výpek nalijeme do hrnce. Smícháme sójovou smetanu s citrónovou šťávou, aby získala kyselou příchuť, a přilejeme do hrnce. Krátce povaříme.

Podáváme nejlépe s těstovinami nebo rýží.

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte