úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec

Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 g bezlepkové mouky Schär Mix C
300 ml sojového nebo rýžového mléka
100 g cukru
60 g oleje
1 vanilkový cukr
2 lžíce bramborové vlákniny nebo instantní bramborové kaše
2 lžičky sušeného droždí
citronová kůra
2/3 lžičky xanthanu
špetka soli

granko (nebo jiné slazené kakao bez obsahu mléčných složek)
hořká čokoláda (bez obsahu mléčných složek, např. Orion na vaření, Orion hořká nebo čokolády Lindt)
Postup přípravy:

Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí. Rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je promícháme. Přidáme vzejitý kvásek a ostatní tekuté suroviny a vypracujeme pevnější těsto. To ihned bez kynutí rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu pak vyválíme na kulatou placku a nakrájíme na osminky. Po obvodu posypeme grankem a doprostřed každého výřezu položíme kostičku čokolády. Od širšího okraje s náplní rolujeme směrem ke středu. Na závěr ještě zahneme rohy na krajích směrem dovnitř, aby náplň během pečení nevytekla. Rohlíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 min nakynout. Pak lehce potřeme vodou a posypeme mákem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dorůžova (asi 20 minut). U bezlepkového kynutého těsta je důležité, že nesmí kynout dvakrát. Proto ho nejdřív zpracujeme do požadovaného tvaru a pak teprve necháme nakynout.

Autor: petram

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte