úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čokoládové sušenky bez lepku a laktózy s pomerančovým likérem a kandovaným pomerančem

Čokoládové sušenky bez lepku a laktózy s pomerančovým likérem a kandovaným pomerančem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 280 g nasekané hořké čokolády
150 g bezl. mouky (Jizerka, Schar - Patisserie, Doves Farm červená)
130 g třtinového cukru
125 g rozpuštěné hořké čokolády
120 g rostlinného tuku
100 g nasekané kandované slazené pomerančové kůry
1 vejce
30 g holanského kakaa
1/2 polévkové lžíce pomerančové kůry
1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr (semínka z 1 vanilkového lusku)
1 kávová lžička jedlé sody

0,5 dcl pomerančového likéru - nemusí být

pečící papír
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 160 °C. Změklý tuk a cukr šleháme do pěny 8 - 10 minut. Přidáme vanilkový extrakt a vejce a opět šleháme 3 - 4 minuty. Přisypeme mouku, pomerančovou kůru, kakao, sodu a vlijeme čokoládu a likér. Nakonec lehce vmícháme nasekanou čokoládu a nasekanou slazenou pomerančovou kůru. Plech vyložíme pečícím papírem.

Polévkovou lžící nabíráme těsto a rukou tvarujeme bochánky (tak 3 cm), které zploštíme lžící namočenou do teplé vody na placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut. Po upečení plech vyndáme a sušenky necháme úplně vychladnout. Teplé jsou křehké a lámaly by se.

V plechové krabici vydrží i dva týdny. Trochu zšednou, ale to je jen kosmetická vada na kráse (kakaové máslo vystoupí z čokoládové hmoty).

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte