úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Krém:
1bal.vanilkového pudinku
125g kokosového oleje dezodorizovaného
75g tahini
400ml roslinné mléko
100g (i méně) datlového sirupu (či jiného sladidla)
30g čokolády bezmléčné (LIDL na vaření)

Piškot:
170ml nálevu z cizrny (1sklenice)
1PL octa (normální ocet převařený,zchladlý)
4PL kokos.oleje dezodoriz.
120g třtin.cukru (nebo sirupu datlového,agáve...)
300g polohrubé špaldové mouky
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody

Poleva:
120g cukr (třtinový)
80g tuhé části z kokos.konzervy (z lednice)+pár kapek tekutiny
40g kakao
40g studené vody
6g agar agar (1 sáček)
Lžička tahini krému nebo lžíce dle chuti(nebo nic:)
Postup přípravy:

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po vychladnutí dáme odpočinout do lednice.

Piškot: vyšlehat sníh z nálevu cizrny, do které přidáme ocet. a postupně zašleháme cukr, 2 lžíce rozpuštěného oleje (NE teplého!) a OPATRNĚ promíchat se sněhem.

Mouku smíchat s práškem do pečiva a sodou. Opatrně vmícháme do sněhu.

Směs nalijeme do formy (měla jsem menší dort.formu) vyloženou peč.papírem lehce pomazaným olejem. Pečeme 180stupňů cca 20-25min (pozor!! dle trouby!!, nepřepéct, nebo ztvrdne).

Korpus necháme odpočinout, vyndáme, až vychladne tak nařežeme (3 díly). Potřeme krémem.

Poleva: Svaříme v kastrůlku vodu s cukrem, cca 3min.vařit.odstavit.přidáme kakao a pořádně promíchat (přidávala jsem i tahini krém, zjemnil tu sladkou chuť). V jiné misce rozpustíme tuhou část kokos.mléka+trocha tekutiny, do tohoto nasypeme agar-agar, jakmile se agar rozpustí ihned lijeme do kakaové hmoty.Celé promíchat a počkat až bude mít ideální hustotu a teplotu 20-25stupňů. Nalijeme na dort. Zdobíme. Dort vložíme do lednice.

 

Autor: Luci

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...