úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Krém:
1bal.vanilkového pudinku
125g kokosového oleje dezodorizovaného
75g tahini
400ml roslinné mléko
100g (i méně) datlového sirupu (či jiného sladidla)
30g čokolády bezmléčné (LIDL na vaření)

Piškot:
170ml nálevu z cizrny (1sklenice)
1PL octa (normální ocet převařený,zchladlý)
4PL kokos.oleje dezodoriz.
120g třtin.cukru (nebo sirupu datlového,agáve...)
300g polohrubé špaldové mouky
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody

Poleva:
120g cukr (třtinový)
80g tuhé části z kokos.konzervy (z lednice)+pár kapek tekutiny
40g kakao
40g studené vody
6g agar agar (1 sáček)
Lžička tahini krému nebo lžíce dle chuti(nebo nic:)
Postup přípravy:

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po vychladnutí dáme odpočinout do lednice.

Piškot: vyšlehat sníh z nálevu cizrny, do které přidáme ocet. a postupně zašleháme cukr, 2 lžíce rozpuštěného oleje (NE teplého!) a OPATRNĚ promíchat se sněhem.

Mouku smíchat s práškem do pečiva a sodou. Opatrně vmícháme do sněhu.

Směs nalijeme do formy (měla jsem menší dort.formu) vyloženou peč.papírem lehce pomazaným olejem. Pečeme 180stupňů cca 20-25min (pozor!! dle trouby!!, nepřepéct, nebo ztvrdne).

Korpus necháme odpočinout, vyndáme, až vychladne tak nařežeme (3 díly). Potřeme krémem.

Poleva: Svaříme v kastrůlku vodu s cukrem, cca 3min.vařit.odstavit.přidáme kakao a pořádně promíchat (přidávala jsem i tahini krém, zjemnil tu sladkou chuť). V jiné misce rozpustíme tuhou část kokos.mléka+trocha tekutiny, do tohoto nasypeme agar-agar, jakmile se agar rozpustí ihned lijeme do kakaové hmoty.Celé promíchat a počkat až bude mít ideální hustotu a teplotu 20-25stupňů. Nalijeme na dort. Zdobíme. Dort vložíme do lednice.

 

Autor: Luci

Komentáře k receptu
Luci

24. 11. 2018
15:45

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...