úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové foccaciny s olivami, sypané sýrem

Bezlepkové foccaciny s olivami, sypané sýrem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Chlebové placky
Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky Schar
430 ml vody
2 větší cibule
1 sáček na kolečka nakrájených oliv s papričkou
nastrouhaný eidam nebo Niva (můžete i smíchat)
10 lžic oleje (asi)
1 vrchovatá lžička soli
1 lžička cukru
1 sypké kvasnice (10 g)
Postup přípravy:

Na oleji zesklovatíme cibuli a necháme vychladnout. Mezitím smícháme vše sypké. Pak přidáme zesklovatěnou cibuli a postupně přiléváme vodu. Nakonec vmícháme nakrájené olivy a dáme na 30 min. kynout do trouby při 40 stupních.

Vyklopíme na vál a pomoučenýma rukama uždibujeme kousky těsta, ze kterého nejprve vytvarujeme bochánek. Ten zploštíme asi na 2 cm a položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 30 min. Před dopečením (asi pět min.) posypeme strouhaným sýrem.

Po vychladnutí se dají zamrazit a po opětovném rozmražení budou stále super:-))

Autor: xynika

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte