úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Francouzská třešňová bublanina - Clafoutis - bez lepku a mléka

Francouzská třešňová bublanina - Clafoutis - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 600 g vypeckovaných třešní
250 ml rostlinného mléka
3 vejce
60 - 80 g jemného třtinového cukru
60 g Gustinu nebo maizeny
45 g mletých blanšírovaných (bez slupky) mandlí
30 g Alsanu nebo Stelly
vanilkový extrakt nebo pravá vanilka

trochu rostlinného másla a třtinového cukru na vymazání formy
Postup přípravy:

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Skleněnou nebo porcelánovou zapékací formu si vymažeme trochou Alsanu, vysypeme třtinovým cukrem a poklademe vypeckovanými třešněmi. 

Rozehřejeme rostlinné mléko a dáme do něj rozpustit máslo a vanilkový extrakt nebo semínka z pravé vanilky. Necháme vychladnout. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Opatrně přimícháme mandle a maizenu. Tuto směs opatrně smícháme s vychladlým mlékem. Zalijeme připravené třešně a pečeme při 180 stupních cca 45 - 50 minut. 

Tip: Lze použít i ochucené mléko - Provamel nebo Alpro vanilkové. V tomto případě pak ubereme trochu cukru. Můžeme také zapékat v miskách na Crème brulée, každý pak bude mít svou vlastní porci. 

 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...