úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Francouzská třešňová bublanina - Clafoutis - bez lepku a mléka

Francouzská třešňová bublanina - Clafoutis - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 600 g vypeckovaných třešní
250 ml rostlinného mléka
3 vejce
60 - 80 g jemného třtinového cukru
60 g Gustinu nebo maizeny
45 g mletých blanšírovaných (bez slupky) mandlí
30 g Alsanu nebo Stelly
vanilkový extrakt nebo pravá vanilka

trochu rostlinného másla a třtinového cukru na vymazání formy
Postup přípravy:

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Skleněnou nebo porcelánovou zapékací formu si vymažeme trochou Alsanu, vysypeme třtinovým cukrem a poklademe vypeckovanými třešněmi. 

Rozehřejeme rostlinné mléko a dáme do něj rozpustit máslo a vanilkový extrakt nebo semínka z pravé vanilky. Necháme vychladnout. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Opatrně přimícháme mandle a maizenu. Tuto směs opatrně smícháme s vychladlým mlékem. Zalijeme připravené třešně a pečeme při 180 stupních cca 45 - 50 minut. 

Tip: Lze použít i ochucené mléko - Provamel nebo Alpro vanilkové. V tomto případě pak ubereme trochu cukru. Můžeme také zapékat v miskách na Crème brulée, každý pak bude mít svou vlastní porci. 

 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte