úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jehněčí na tymiánu

Jehněčí na tymiánu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Jehněčí maso
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 g jehněčí plece
200 ml bílého vína
3 - 4 lžíce rajského protlaku
1 cibule
1 větší stroužek česneku
2 bobkové listy
větší snítka čerstvého tymiánu (může být i sušený, ale není to ono)
sůl
pepř
olej
bezlepková mouka ( např. Jizerka), nebo škrobová moučka na zahuštění
Postup přípravy:

Maso očistíme, zbavíme všech blan, nakrájíme na nudličky. Nadrobno krájenou cibuli zpěníme na oleji a necháme ji zesklovatět, přidáme jehněčí a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, bobkový list, tymián a trochu pepře.

Zalijeme vínem, přiklopíme a dusíme doměkka (min. hodinku). Podle potřeby můžeme občas podlít trochou vody.

Pokud je potřeba, zahustíme. Bezl. mouku (asi jednu lžíci) rozmícháme v půl hrnku vody a metličkou vmícháme do omáčky (pořádně míchat, aby nevznikly hrudky) a necháme cca 10 min. provařit. Nebo dvě lžičky škrobu rozmícháme také v půl hrnku studené vody, vlijeme do omáčky a krátce povaříme.

Podáváme s rýží.

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte