úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jehněčí na tymiánu

Jehněčí na tymiánu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Jehněčí maso
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 g jehněčí plece
200 ml bílého vína
3 - 4 lžíce rajského protlaku
1 cibule
1 větší stroužek česneku
2 bobkové listy
větší snítka čerstvého tymiánu (může být i sušený, ale není to ono)
sůl
pepř
olej
bezlepková mouka ( např. Jizerka), nebo škrobová moučka na zahuštění
Postup přípravy:

Maso očistíme, zbavíme všech blan, nakrájíme na nudličky. Nadrobno krájenou cibuli zpěníme na oleji a necháme ji zesklovatět, přidáme jehněčí a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, bobkový list, tymián a trochu pepře.

Zalijeme vínem, přiklopíme a dusíme doměkka (min. hodinku). Podle potřeby můžeme občas podlít trochou vody.

Pokud je potřeba, zahustíme. Bezl. mouku (asi jednu lžíci) rozmícháme v půl hrnku vody a metličkou vmícháme do omáčky (pořádně míchat, aby nevznikly hrudky) a necháme cca 10 min. provařit. Nebo dvě lžičky škrobu rozmícháme také v půl hrnku studené vody, vlijeme do omáčky a krátce povaříme.

Podáváme s rýží.

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...