Jemný biskupský chlebíček bez lepku a mléka
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Ostatní |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez lepku Bez mléka |

Ingredience: |
200 g toffu bez příchutě (1 kostka) 2 vejce (bílky + špetka soli a žloutky zvlášť) 80 g kaše quinoa 80 g rozpuštěného zchladlého bezmléčného tuku - např. Stella 2 rovné polévkové lžíce třtinového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou 1 polévková lžíce rumu 1/2 kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker kůra z celého Bio citronu a šťáva z jedné poloviny malá hrst kandovaného ovoce a nasekaná čokoláda bez mléka (nemusí být) čokoládová poleva na dohotovení (rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka 100 g a 30 g tuku Omega) tuk a kukuřičná strouhanka na vymazání a vysypání formy |
---|---|
Postup přípravy: |
Toffu rozmixujeme s rumem, kůrou a šťávou z Bio citronu. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Vymažeme tukem formu na malý biskupský chlebíček a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 175 °C. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme rozmixované toffu a zchladlý tuk a opět prošleháme. Ke směsi přisypeme kaši a prášek do pečiva a opatrně promícháme (případně i kandované ovoce a nasekanou čokoládu). Nakonec pomalu přidáváme sníh z bílků a opatrně těsto už jen převalujeme, až se s bílky spojí. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Uhladíme stěrkou namočenou ve vodě a pečeme do zlatova. Trvá to cca 30 minut, resp. do té doby, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení pouze s pár drobečky, nebo zcela suchá... Hotový chlebíček necháme ve formě vychladnout nejlépe na kovové mřížce a opatrně vyklepneme na tác. Posypeme moučkovým cukrem nebo potáhneme čokoládovou polevou... Tip: Místo kandovaného ovoce můžeme do těsta přidat sušené brusinky a nasekanou hořkou bezmléčnou čokoládu apod. Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862 |
12. 12. 2015
17:08
Pro: MiroslavaUrčitě neotravujete, proto tu možnost komentářů, dotazů existuje ;-).
9. 12. 2015
10:27
Pro: Petra, ProAlergiky.czDobrý den,
vůbec se neomlouvejte, za to, ze nevite zdali mohu mléčné výrobky. Spíše bych se měla omluvit já Vám, že furt obtěžuji.
Problém mám s laktózou a i bezlaktózové mléčné někdy vadí, sojou, lepkem a dalším moribundusem v potravinách.
Kažopádně děkuji za náhradu tofu. Vyzkouším
8. 12. 2015
17:59
Pro: MiroslavaPakliže můžete mléčné výrobky, omlouvám se, že si to nevybavuji, tak bych doporučila tvaroh...pakliže ne, tak nějaký rostlinný produkt obdobné konzistence
7. 12. 2015
12:51
Napište nám svůj názor
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...