úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jemný biskupský chlebíček bez lepku a mléka

Jemný biskupský chlebíček bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 200 g toffu bez příchutě (1 kostka)
2 vejce (bílky + špetka soli a žloutky zvlášť)
80 g kaše quinoa
80 g rozpuštěného zchladlého bezmléčného tuku - např. Stella
2 rovné polévkové lžíce třtinového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou
1 polévková lžíce rumu
1/2 kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker
kůra z celého Bio citronu a šťáva z jedné poloviny

malá hrst kandovaného ovoce a nasekaná čokoláda bez mléka (nemusí být)

čokoládová poleva na dohotovení (rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka 100 g a 30 g tuku Omega)

tuk a kukuřičná strouhanka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy:

Toffu rozmixujeme s rumem, kůrou a šťávou z Bio citronu. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Vymažeme tukem formu na malý biskupský chlebíček a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 175 °C.

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme rozmixované toffu a zchladlý tuk a opět prošleháme. Ke směsi přisypeme kaši a prášek do pečiva a opatrně promícháme (případně i kandované ovoce a nasekanou čokoládu). Nakonec pomalu přidáváme sníh z bílků a opatrně těsto už jen převalujeme, až se s bílky spojí. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Uhladíme stěrkou namočenou ve vodě a pečeme do zlatova. Trvá to cca 30 minut, resp. do té doby, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení pouze s pár drobečky, nebo zcela suchá...

Hotový chlebíček necháme ve formě vychladnout nejlépe na kovové mřížce a opatrně vyklepneme na tác. Posypeme moučkovým cukrem nebo potáhneme čokoládovou polevou...

Tip: Místo kandovaného ovoce můžeme do těsta přidat sušené brusinky a nasekanou hořkou bezmléčnou čokoládu apod.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

12. 12. 2015
17:08

Pro: MiroslavaUrčitě neotravujete, proto tu možnost komentářů, dotazů existuje ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

9. 12. 2015
10:27

Pro: Petra, ProAlergiky.czDobrý den,
vůbec se neomlouvejte, za to, ze nevite zdali mohu mléčné výrobky. Spíše bych se měla omluvit já Vám, že furt obtěžuji.
Problém mám s laktózou a i bezlaktózové mléčné někdy vadí, sojou, lepkem a dalším moribundusem v potravinách.
Kažopádně děkuji za náhradu tofu. Vyzkouším

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

8. 12. 2015
17:59

Pro: MiroslavaPakliže můžete mléčné výrobky, omlouvám se, že si to nevybavuji, tak bych doporučila tvaroh...pakliže ne, tak nějaký rostlinný produkt obdobné konzistence

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

7. 12. 2015
12:51

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte