úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Karbanátky s pohankou

Karbanátky s pohankou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Pohanka
S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 375 g pohanky
200 g kysaného zelí
2 cibule
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
kukuřičná strouhanka podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy:

Pohanku nejprve properte, propranou ji dejte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl pohanky a 1,5 dílu vody. Přiveďte k varu a povařte 3 minuty. Hrnec zakryjte poklicí a pohanku nechte ještě stát asi 15 minut.

Vychladlou pohanku nasypeme do mísy, přidáme vejce, oloupané a pokrájené cibule, rozmačkaný česnek a nakrájené kysané zelí. Směs podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a přisypeme tolik kukuřičné strouhanky, abychom mohli vypracovat tvárné těsto. Z těsta tvarujeme malé karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Smažíme z každé strany dozlatova.

Karbanátky podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo pečivem a se salátem z čerstvé zeleniny.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte