úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kofolový perník bez lepku, mléka s náhradou vajec Vegavajo

Kofolový perník bez lepku, mléka s náhradou vajec Vegavajo

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
350 g Bake and Cake nebo Doves Farm červený rámeček
300 ml kofoly (ne studené)
200 g třtinového cukru
100 ml řepkového nebo ořechového oleje
50 ml agávového sirupu
2 polévkové lžíce vaječné náhrady Vegavajo rozmíchanéve 4 polévkových lžících teplé vody
2 polévkové lžíce kakaa
1 kypřící prášek do perníku
1 kávová lžička skořice (nemusí být)

Na dozdobení:
cukr moukča a čokoládová poleva nebo povidla a čokoládová poleva

pečící nádoba 30 x 20 cm
trocha Stelly
pečící papír
Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Pečící nádobu 30 x 20 cm si vymažeme trochou bezmléčné Stelly, aby nám držel pěkně pečící papír.

Všechny sypké ingredience, kromě Vegavaja, nasypeme do mísy a promícháme.

Olej si odměříme a přidáme k němu agávový sirup. Vegavajo rozpustíme ve vodě a necháme 5 minut nabobtnat (u těchto typů moučníků by se klidně mohla náhražka vsypat do těsta bez rozpuštění ve vodě, svou práci v těstě udělá tak jako tak).

Do oleje se sirupem rozmícháme nabobtnalé Vegavajo a přilijeme k sypké směsi. Krátce promícháme, aby se vše spojilo. Nakonec vlijeme kofolu a opatrně promícháme.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut nebo až je špejle po vytažení, úplně suchá, bez vlhkých drobečků.

Perník necháme vychladnout na mřížce a dozdobíme podle času, chuti a nálady.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte