úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kořeněné bulky z italského těsta bez lepku a vajec

Kořeněné bulky z italského těsta bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 375 g bezlepkové hladké mouky (Schar Bread nebo Jizerka) + na podsypání
330 ml vlažného mléka
1 polévková lžíce olivového oleje + na potření bulek a vymazání formiček
1 polévková lžíce psylia rozpuštěná ve 2 lžících vlažné vody
2 kávové lžičky sušeného droždí Dr. Oetker
1 kávová lžička vinného kamene
1 kávová lžička krupicového cukru

koření:
1,5 kávové lžičky soli (může být i mořská)
1 kávová lžička fenyklu
1 kávová lžička sezamu
1 kávová lžička římského kmínu nebo kmínu
1 kávová lžička koriandru
Postup přípravy:

Exotická chuť, která nezklame Vaše chuťové buňky!

Všechna semínka spolu se solí podrťte v hmoždíři nebo nahrubo semelte v robotu a dejte stranou.

V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte na teplém místě vzejít kvásek, až se na povrchu objeví bubliny.

Z mouky, soli, oleje, vzešlého kvásku a rozpuštěného psylia vypracujte v zadělávací míse hladké, raději trochu řidší těsto a přidejte cca 1/2 směsi semínek se solí. Pokud by se při tom těsto lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem (mělo by to trvat cca 30 - 40 minut). Mezitím zahřejte troubu na 180 °C a vymažte olivovým olejem 12 mufinových formiček .

Těsto rozdělte na 12 dílů a vyválejte na pomoučeném vále kuličky, které vložte do mufinových formiček, potřete olivovým olejem a posypte zbytkem semínkové směsi. Pečte 20 - 25 minut do světle hnědé kůrky.

TIP: Pokud směs semínek opražíte před použitím na pánvi, zintenzivní se jejich chuť (v teple dojde k uvolnění silic).

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...