úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kořeněné bulky z italského těsta bez lepku a vajec

Kořeněné bulky z italského těsta bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 375 g bezlepkové hladké mouky (Schar Bread nebo Jizerka) + na podsypání
330 ml vlažného mléka
1 polévková lžíce olivového oleje + na potření bulek a vymazání formiček
1 polévková lžíce psylia rozpuštěná ve 2 lžících vlažné vody
2 kávové lžičky sušeného droždí Dr. Oetker
1 kávová lžička vinného kamene
1 kávová lžička krupicového cukru

koření:
1,5 kávové lžičky soli (může být i mořská)
1 kávová lžička fenyklu
1 kávová lžička sezamu
1 kávová lžička římského kmínu nebo kmínu
1 kávová lžička koriandru
Postup přípravy:

Exotická chuť, která nezklame Vaše chuťové buňky!

Všechna semínka spolu se solí podrťte v hmoždíři nebo nahrubo semelte v robotu a dejte stranou.

V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte na teplém místě vzejít kvásek, až se na povrchu objeví bubliny.

Z mouky, soli, oleje, vzešlého kvásku a rozpuštěného psylia vypracujte v zadělávací míse hladké, raději trochu řidší těsto a přidejte cca 1/2 směsi semínek se solí. Pokud by se při tom těsto lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem (mělo by to trvat cca 30 - 40 minut). Mezitím zahřejte troubu na 180 °C a vymažte olivovým olejem 12 mufinových formiček .

Těsto rozdělte na 12 dílů a vyválejte na pomoučeném vále kuličky, které vložte do mufinových formiček, potřete olivovým olejem a posypte zbytkem semínkové směsi. Pečte 20 - 25 minut do světle hnědé kůrky.

TIP: Pokud směs semínek opražíte před použitím na pánvi, zintenzivní se jejich chuť (v teple dojde k uvolnění silic).

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...