úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kulajda - bez lepku a mléka

Kulajda - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: smetanové
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: houby (nejlépe lesní, v nouzi lze použít i žampiony, ale rozdíl je rozhodně znát)
rostlinná smetana na vaření
bezlepková mouka na zahuštění
ocet
sůl
kmín

vajíčka

brambory
Postup přípravy:

Houby zalijeme vodou, ochutíme octem, přidáme sůl, kmín a vaříme/dusíme do částečného změknutí. Ve smetaně rozmícháme přiměřené množství bezlepkové mouky (dle požadované hustoty) a záklechtku nalijeme, nejlépe přes cedník, abychom minimalizovali hrudky, do základu. Za stálého míchání provaříme mouku a necháme houby změknout, příp. polévku dochutíme.

Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo a brambory.

My jsme zvyklí více zahustit a podáváme jako samostatný pokrm, nejen jako polévku ;-).

Dobrou chuť;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte