úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynuté koláčky

Kynuté koláčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g Jizerky
100 ml vlažné vody
1 vejce
35 g cukru krupice
30 g másla (já dala olej)
10 g droždí
špetka soli



Postup přípravy:

Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, mouku, sůl, cukr a vše krátce a intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Těsto necháme asi 5 min odpočinout a pak si uděláme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Dáme na plech a necháme 40 min. kynout. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a plníme náplní (dle chuti - mák, tvaroh, ořechy...). Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme cca na 180 ´C asi 20 min.

Autor: Bambino

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty