úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynuté koláčky s mákem - bez lepku a mléka

Kynuté koláčky s mákem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 210 g Schär B
140 ml teplé vody (nebo sójového mléka)
110 g rýžové mouky
1 vajíčko L
40 g cukru
3 lžíce rozehřátého kokosového oleje
1 lžička prášku do pečiva
citrónová kůra
špetka růžové soli

Kvásek:
4 lžíce teplé vody
1 lžička cukru
1 lžička rýžové mouky
5 g sušeného droždí (nebo 1/2 čerstého)
Na teplém místě nechat nabublat (asi tak 10 minut)

Náplň:
100 g mletého máku
1 polévková lžíce cukru
štáva z 1/2 citrónu
trošku rumu
mandle

5 lžic švestkových povidel
trochu vody (nebo sójového mléka)
Povařit 10 minut
Postup přípravy:

Vypracujeme kynuté těsto a necháme odpočívat 20 minut. Vyklopíme na desku a porášíme větší špetkou Schär B. Mouku zapracujeme z lehka tak, aby se s těstem dalo pracovat a nelepilo se na ruce.

Vyválíme na 4 mm a vykrajujeme kolečka. Pokládáme na pečící papír, lžičkou naneseme makovou směs se špetkou mandliček či povidla.

Necháme nakynout, než se rozehřeje trouba (15 minut), potřeme okraje peroutkou kokosovým tukem nebo (žloutkem).

Pekla jsem na 160 °C vzduchem 18 minut. Do zlatavého okraje. Z tohoto množství je 24 koláčků.

Autor: Flo

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...