úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynuté koláčky s mákem - bez lepku a mléka

Kynuté koláčky s mákem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 210 g Schär B
140 ml teplé vody (nebo sójového mléka)
110 g rýžové mouky
1 vajíčko L
40 g cukru
3 lžíce rozehřátého kokosového oleje
1 lžička prášku do pečiva
citrónová kůra
špetka růžové soli

Kvásek:
4 lžíce teplé vody
1 lžička cukru
1 lžička rýžové mouky
5 g sušeného droždí (nebo 1/2 čerstého)
Na teplém místě nechat nabublat (asi tak 10 minut)

Náplň:
100 g mletého máku
1 polévková lžíce cukru
štáva z 1/2 citrónu
trošku rumu
mandle

5 lžic švestkových povidel
trochu vody (nebo sójového mléka)
Povařit 10 minut
Postup přípravy:

Vypracujeme kynuté těsto a necháme odpočívat 20 minut. Vyklopíme na desku a porášíme větší špetkou Schär B. Mouku zapracujeme z lehka tak, aby se s těstem dalo pracovat a nelepilo se na ruce.

Vyválíme na 4 mm a vykrajujeme kolečka. Pokládáme na pečící papír, lžičkou naneseme makovou směs se špetkou mandliček či povidla.

Necháme nakynout, než se rozehřeje trouba (15 minut), potřeme okraje peroutkou kokosovým tukem nebo (žloutkem).

Pekla jsem na 160 °C vzduchem 18 minut. Do zlatavého okraje. Z tohoto množství je 24 koláčků.

Autor: Flo

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte