úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynutý bramborák pečený v troubě - bez lepku, příp. mléka

Kynutý bramborák pečený v troubě - bez lepku, příp. mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Přílohy
S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 300 g oloupaných syrových jemně strouhaných brambor
200 g libové slaniny nakrájené na drobné kostičky
200 ml teplé vody nebo rostlinného mléka (rýžové)
100 g polohrubé kukuřičné mouky nebo strouhanky
100 g bezlepkové mouky (Jizerka)
2 vejce
hrst drhnuté majoránky
3 lisované stroužky česneku
1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker
sůl
pepř
sádlo

pečící nádoba cca 20 x 30 cm
Postup přípravy:

Nastrouhané brambory, mouky, kostičky slaniny, majoránku, sůl, pepř a lisovaný česnek promícháme v míse, na povrch nasypeme droždí a opět promícháme. V hrnečku rozkvedláme v teplé tekutině vajíčka a přidáme rozpuštěné sádlo. Přilijeme k sypké směsi. Vše promícháme a necháme cca 1 hodinu kynout přikryté např. potravinářskou fólií na teplém místě.

Zapneme troubu na 190 °C, na dno trouby umístíme hrnec s 1 l vody. Pečící nádobu vymažeme sádlem, vlijeme vykynuté těsto a uhladíme. Pečeme do zlatova 30 - 40 minut.

Po upečení podáváme teplé se zeleninovým salátem. Dá se jíst i studené ;-)

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte