úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Lanýže - bez lepku, vajec, laktózy

Lanýže - bez lepku, vajec, laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 175 g tmavé belgické čokolády CALLEBAUT
105 ml smetany bez laktózy (alespon 30 %)
15 g pyré z propasírovaných malin
1cl rumu nebo Amaretta
trochu červeného pepře (třeba od Sonnentor)

Na obalování:
kakao
cukr
červený pepř
lžíce opražených mandlí s třtinovým cukrem

Postup přípravy:

Rozehřejeme smetanu (nevaříme) tak, aby byla horká, zalijeme jí čokoládu Callebaut a rozmícháme na hladký krém. Rozdělíme do 3 misek. Do jedné misky zamícháme propasírované maliny, do druhé přidáme rum nebo amaretto a do třetí dáme trochu rozemletého červeného pepře. Dáme do lednice minimálně na 5 - 6 hodin. Potom vložíme jednotlivě do cukrářského sáčku a stříkáme na talíř malé kuličky, které ještě na chvilku vložíme do lednice. Pak ručně vytvoříme lanýže a malinové obalíme v kakau, pepřové v cukru moučka spolu s trochou pepře a rumové obalíme v opražených mandlích  (mandle spolu s třtinovým cukrem opražíme na pánvi dozlatova). Vložíme do cukrářských košíčků a uložíme v lednici.

Tip: Lidem s ABKM nebo IBKM doporučuji místo bezlaktozové smetany použít 100 g vychlazeného kokosového mléka. Odvažte jen tu tuhou část, kterou rozehřejte a postupujte jako u verze bez laktózy.

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte