úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
370 g bílého bezl. jogurtu 3,5% tuku
250 g tvarohu v kostce
250 g žervé či lučiny
7 polévkových lžic agávového sirupu
7 polévkových lžic řepkového oleje
4 polévkové lžíce kukuřičné polohrubé mouky
3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
2 celá vejce
1 sáček bezlepkového prášku do pečiva nebo 4 káv. lžičky vinného kamene

Poleva:
180 ml zakysané smetany
1 vejce
1 vanilkový cukr + 1 polévková lžíce třtinového cukru nebo vanilka vyškrábaná z jednoho vanilkového lusku + 2 polévkové lžíce třtinového cukru

pečící nádoba 20 x 30 cm vyložená pečícím papírem
Postup přípravy:

Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto je vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením.

Troubu vyhřejte na 200 °C.

Tvaroh s žervé, sirupem, vejci a olejem vymícháme v robotu nebo umixujeme mixérem. Postupně zašleháváme po lžích škrob a mouku. Jako poslední přidáme kypřící prášek. Ten jen krátce a lehce vmícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby péct na 10 minut.

Mezitím si ušleháme ze zakysané smetany, vejce, cukrů (nebo vanilky a cukrů) polevu.

Po 10 minutách pečení tvarožníku, plech vyndáme opatrně z trouby a potřeme polevou. Vložíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme cca 35 minut až povrch zezlátne až zhnědne. Po upečení necháme tvarožník na mřížce vychladnout a krájíme na kostky. Nejlepší je druhý den ž se trochu "rozleží".

Tip: Na polevu můžete také použít agávový sirup. Pokud nechcete použít Agáve, zkuste kukuřičný sirup.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...