Linecký řez

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 250 g ovocného džemu s příchutí Jahoda (např. BIO Eden)
150 g hladké sojové mouky (vyrábí např. Paleta)
100 g másla
80 g hnědého cukru
50 g oloupaných mandlí
20 g vanilkového cukru
2 velké nebo 3 malé žloutky
strouhaná citronová kůra z chemicky neošetřeného plodu
tuk a hrubá sojová mouka na formu
Postup přípravy:

Do mísy prosijeme mouku, přidáme 1 - 2 žloutky (poslední si necháme na finální pomazání koláče), nakrájené změklé máslo, cukr (i vanilkový), jemně mleté mandle a strouhanou citronovou kůru. Všechny přísady promícháme, vyklopíme na vál a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladu na nejméně půl hodiny, aby se těsto uleželo.

Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou sojovou moukou. Ze 2/3 odleženého těsta  si vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vyložíme jím připravenou formu. Vytvoříme okraj vysoký asi 1 cm a zbytek těsta odřízneme. Zavařeninu dáme do misky a rozešleháme vidličkou. Potom ji navršíme na těsto a po celém povrchu ji pečlivě rozetřeme. Ze zbylého těsta vyválíme tenké válečky, které naskládáme na koláč do tvaru mřížky. Mřížky potřeme rozešlehaným zbylým žloutkem.

Koláč pečeme asi půl hodiny při 180 °C.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu
Michal, ProAlergiky.cz

3. 4. 2013
10:45

Bacha, Terko, při použití klasického másla nemůžeme recept označit jako "bez mléka", protože máslo obsahuje malé množství mléčných bílkovin i laktózy.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte