úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Makový koláč s drobenkou a mandlemi - bez mléka

Makový koláč s drobenkou a mandlemi - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: Těsto:
300 g hladké mouky
150 g tofu
130 ml pohankového mléka (lze použít i jiné)
2 vejce
80 g cukru moučky
50 ml oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli

Náplň:
300 ml pohankového mléka (lze použít i jiné)
250 g máku
150 g cukru krupice
50 g mletých piškotů
30 g Stelly

Drobenka:
120 g hrubé mouky
120 g Stelly
100 g cukru moučky

Stella a hrubá mouka na plech
plátky mandlí na posypání

Postup přípravy:

Náplň: Mák svaříme s mlékem a cukrem krupicí. Přidáme Stellu a směs mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Náplň necháme vychladnout a pak ji zahustíme nastrouhanými piškoty.

Těsto: Tofu umyjeme ve vlažné vodě a lehce vysušíme. Rozmícháme s mlékem, vejci, solí a oběma cukry. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem a nakonec olej.

Plech vymažeme Stellou a vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Makovou náplň se snažíme rovnoměrně rozetřít po celém povrchu těsta.

Drobenka: Z mouky, cukru a změklé Stelly připravíme drobenku a naneseme ji na koláč. Nakonec posypeme mandlemi. 

Pečeme při 160 °C asi 40 min.

Autor: Adéla

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...