úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Makový koláč s drobenkou a mandlemi - bez mléka

Makový koláč s drobenkou a mandlemi - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: Těsto:
300 g hladké mouky
150 g tofu
130 ml pohankového mléka (lze použít i jiné)
2 vejce
80 g cukru moučky
50 ml oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli

Náplň:
300 ml pohankového mléka (lze použít i jiné)
250 g máku
150 g cukru krupice
50 g mletých piškotů
30 g Stelly

Drobenka:
120 g hrubé mouky
120 g Stelly
100 g cukru moučky

Stella a hrubá mouka na plech
plátky mandlí na posypání

Postup přípravy:

Náplň: Mák svaříme s mlékem a cukrem krupicí. Přidáme Stellu a směs mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Náplň necháme vychladnout a pak ji zahustíme nastrouhanými piškoty.

Těsto: Tofu umyjeme ve vlažné vodě a lehce vysušíme. Rozmícháme s mlékem, vejci, solí a oběma cukry. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem a nakonec olej.

Plech vymažeme Stellou a vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Makovou náplň se snažíme rovnoměrně rozetřít po celém povrchu těsta.

Drobenka: Z mouky, cukru a změklé Stelly připravíme drobenku a naneseme ji na koláč. Nakonec posypeme mandlemi. 

Pečeme při 160 °C asi 40 min.

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte