úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Malinovo-čokoládová pěna bez lepku, laktózy a vajec

Malinovo-čokoládová pěna bez lepku, laktózy a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 4 h
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Malinová pěna:
400 g mražených malin
150 ml bezlaktózové smetany ke šlehání
3 plátky želatiny Dr. Oetker
trochu cukru moučky do malin

Čokoládová pěna:
150 ml bezlaktózové smetany ke šlehání
65 g čokolády bez mléka - VIVANI dunkel nougat (zdravá výživa)
2 plátky želatiny Dr. Oetker
trochu tekuté smetany na rozpuštění želatiny

100 g sušenek bez lepku, vajec a mléka (buď udělat vlastní, nebo koupit...hodí se pikantnější druh - třeba se skořicí a kardamomem)
oříšek Alsanu, Stelly nebo kokosového tuku
Postup přípravy:

Silikonovou nebo klasickou formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, přidáme podle chuti cukr moučku a případně podlijeme malinko vodou. Mezitím namočíme plátkovou želatinu do studené vody. Rozehřáte maliny rozmixujeme tyčovým mixérem a pečlivě propasírujeme přes síto. Malinové pyré pak ještě trochu ohřejeme, ale nevaříme, a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu a pak spojíme s malinami. Malinovou hmotu vlijeme do nachystané formy. Zatím ještě nevkládáme do lednice

Dále nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu a také opět namočíme plátky želatiny do studené vody. Zatímco rozpuštěná čokoláda chladne, v malém kastrůlku rozehřejeme asi 2 - 3 lžíce smetany a rozpustíme v ní plátkovou želatinu. Ušleháme smetanu a spojíme s vlažnou (ne horkou) čokoládou a rozpuštěnou želatinou. čokoládovou pěnu navrstvíme na malinovou vrstvu a ještě pořád nedáme do lednice. 

Sušenky rozdrtíme v mixéru spolu s oříškem tuku (jako na cheescake) a posypeme jimi čokoládovou pěnu. Teprve ted vložíme do lednice a necháme asi 3 hodiny nebo nejlépe přes noc zatuhnout. Jakmile je pěna zatuhlá, vyklopíme a bohatě ozdobíme (v sezoně třeba hojně ovocem nebo jinak).

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...