úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Mandlové bulky

Mandlové bulky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky "Shär Mix B"
300 ml vlažné vody
100 g mletých mandlí
50 g oleje (já jsem použila palmový olej Carotino)
4 polévkové lžíce sušeného rostlinného mléka (sojové)
1 vejce
1 kávová lžička soli
10 g sušených kvasnic (20 g čerstvých)

Postup přípravy:

V míse vše smícháme.

Dobře propracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme 40 minut kynout.

Poté těsto ještě jednou trochu propracujeme, rozdělíme na 10 stejných dílu a tvoříme bulky.

Plech vymažeme nebo na něj dáme pečící papír (já používám teflonovou folii) a ukládáme na něj bulky. 

Zapneme troubu a necháme rozehřát na 170 °C. Mezitím bulky trochu nakynou.

Poté je pečeme 30 minut na 170 °C.

Chutnají výborně i samotné.

Autor: Věrka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte