úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Mandlový pudink

Mandlový pudink

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 15 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 550 - 600 ml vody
100 g spařených a oloupaných mandlí
80 g sušeného sojového mléka
40 g kukuřičného škrobu
lžíce rýžového medu
Postup přípravy:

Spařené a oloupané mandle rozmixujeme asi v 550 ml vody. "Mandlové mléko" pak přecedíme a doplníme o další vodu, aby celkový objem "mléka" byl asi 500 ml. Mléko si rozdělíme na dvě části, z nichž do jedné přidáme kukuřičný škrob a rozmícháme a druhou část dáme vařit společně s medem. Do vařícího mléka vlijeme "škrobové" mléko a za sníženého plamene a stálého míchání uvaříme hustou kaši. Hotový teplý pudink nalijeme do formiček zprvu chladnout při pokojové teplotě; pak přemístíme do chladničky.

Vychlazený a ztuhlý pudink opatrně vyklopíme a na talířcích můžete ještě ozdobit třeba sekanými mandličkami nebo rozpustit kvalitní hořkou čokoládu (doporučuji třeba Carobellu-karobovou čokoládu od firmy Molenaartje) společně s lžící kokosového tuku a udělat si tak čoko přeliv. Fantazii se meze nekladou.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte