úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Marokánky bez mléka a ořechů

Marokánky bez mléka a ořechů

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: 200 ml rýžové šlehačky
80 g třtinového cukru
16 g rýžové mouky hladké

směs, celkem asi 150 g:
bílé burisony, sušené ovoce - brusinky, meruňky, rozinky, datle atd.
Postup přípravy:

Šlehačku, mouku a cukr dáme do rendlíku a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme a do kaše vsypeme burisony a sušené ovoce. Promícháme. Na plech dáme pečící papír, na který tvoříme hromádky nebo placičky (trošku se rozjedou při pečení).

Pečeme při 200 - 220 stupních (podle toho, jak komu peče trouba) cca 15 minut nebo dokud nebudou mít nazlátlou barvu.

Po upečení přendat na nějaký rošt i s pečícím papírem, aby marokánky vychladly. Pak jdou lehce z papíru sundat.

Autorka: Jana Šebestová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte