úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Medový Crème Brûlée

Medový Crème Brûlée

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 ml BIO Provamel sójové smetany
180 ml medu
3 vejce
2 žloutky
máslo dle potřeby do formiček
Postup přípravy:

V rendlíku si zahřejeme smetanu s jednou lžicí medu a necháme vychladnout. Vešleháme vejce a žloutky a směs rozdělíme do 4 zapékacích misek (ohnivzdorných misek) na Crème Brûlée, které jsme si předem vymazali máslem. Misky naskládáme na hlubší plech naplněný vodou tak, aby sahala asi do 2/3 výšky misek. Plech dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 15 - 20 minut. Po uplynutí daného času necháme krém v miskách důkladně vychladnout a posléze jej dáme ještě do lednice řádně "zatuhnout".

Zbylý med společně se 2 lžícemi vody zahřejeme na pánvi, až nám vznikne karamel. Zlatavý karamel nalijeme na povrch vychlazeného krému a dáme ještě na několik hodin do lednice vychladit.

TIP: Do Crème Brûlée můžete také přidat ovocné pyré, ořechy nebo čokoládu.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte