úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Hlavní jídla bez masa
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Na 4 porce:
300 g bulguru
250 g uzeného tempehu
1 malý pórek
4 (350g) rajčata
200 g žampionů
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lžička mořské soli
1 lžička tandoori
1 lžička kmínu
1 lžíce sójové omáčky shoyu
2 lžíce olivového oleje
250 ml sójové smetany Provamel
200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
malá hrst čerstvé bazalky
Postup přípravy:
  1. Bulgur vařte 25 minut poma­lým varem do měkka.
  2. Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a pap­riku na nudličky.
  3. Na oleji tempeh opečte, až mírné zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žam­piony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírné zesklovatí.
  4. Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.
  5. Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem. 2 minuty spolu provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.
Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...