úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

Opékaný tempeh s bulgurem, čerstvým špenátem a smetanovou omáčkou Provamel

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Na 4 porce:
300 g bulguru
250 g uzeného tempehu
1 malý pórek
4 (350g) rajčata
200 g žampionů
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lžička mořské soli
1 lžička tandoori
1 lžička kmínu
1 lžíce sójové omáčky shoyu
2 lžíce olivového oleje
250 ml sójové smetany Provamel
200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
malá hrst čerstvé bazalky
Postup přípravy:
  1. Bulgur vařte 25 minut poma­lým varem do měkka.
  2. Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a pap­riku na nudličky.
  3. Na oleji tempeh opečte, až mírné zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žam­piony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírné zesklovatí.
  4. Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.
  5. Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem. 2 minuty spolu provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.
Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte