úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Parmazánové trhací housky - bez lepku, laktózy a vajec

Parmazánové trhací housky - bez lepku, laktózy a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 200 g Schär Brot
50 g strouhaného parmazánu bez laktózy do těsta + 30 g na posyp + mák
50 g Jizerky zelené
1 lžička cukru (medu)
1/2 lžičky soli
4 g bezlepkového prášku do pečiva
4 g sušeného droždí

olej nebo margarín na vymazání formy nebo pečící papír na plech
Postup přípravy:

Mouky smícháme, přidáme sýr, sůl, kypřidlo a promícháme. Nakonec přidáme sušené droždí a všechny suroviny pořádně promísíme. Teplou vodu si odměříme a přimícháme cukr nebo med. Tekutinu přidáme k moučné směsi a rukou vymícháme ve vláčné těsto.

Mísu s těstem přikryjeme, nejlépe poklopem či potravinářskou folií, a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Troubu zapneme na 215 °C a dáme do spodu trouby hrnec s 1 litrem vody. Z těsta po vykynutí tvoříme mokrýma rukama bochánky, které pokládáme na plech s pečícím papírem nebo do formy vymazané olejem či margarínem. Pečivo ve formě či na plechu vložíme do igelitové tašky a necháme v teple ještě 10 - 15 minut odpočinout. Posypeme mákem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 215 °C (na dně s hrncem vody) asi 15 minut. Pak stáhneme na 180 °C, přidáme na povrch houstiček sýr a dopékáme ještě cca 5 minut (na plechu to jde rychleji, pokud jsou housky samostatně než ve formě u sebe, je třeba to trochu pohlídat).

Hotové pečivo necháme vychladnout na mřížce.

Díky sýru je dobré i 3 dny.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu
ajsbirka

6. 3. 2019
18:29

Dobrý den, kolik teplé vody si mám odměřit ?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...