úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Parmazánové trhací housky - bez lepku, laktózy a vajec

Parmazánové trhací housky - bez lepku, laktózy a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 200 g Schär Brot
50 g strouhaného parmazánu bez laktózy do těsta + 30 g na posyp + mák
50 g Jizerky zelené
1 lžička cukru (medu)
1/2 lžičky soli
4 g bezlepkového prášku do pečiva
4 g sušeného droždí

olej nebo margarín na vymazání formy nebo pečící papír na plech
Postup přípravy:

Mouky smícháme, přidáme sýr, sůl, kypřidlo a promícháme. Nakonec přidáme sušené droždí a všechny suroviny pořádně promísíme. Teplou vodu si odměříme a přimícháme cukr nebo med. Tekutinu přidáme k moučné směsi a rukou vymícháme ve vláčné těsto.

Mísu s těstem přikryjeme, nejlépe poklopem či potravinářskou folií, a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Troubu zapneme na 215 °C a dáme do spodu trouby hrnec s 1 litrem vody. Z těsta po vykynutí tvoříme mokrýma rukama bochánky, které pokládáme na plech s pečícím papírem nebo do formy vymazané olejem či margarínem. Pečivo ve formě či na plechu vložíme do igelitové tašky a necháme v teple ještě 10 - 15 minut odpočinout. Posypeme mákem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 215 °C (na dně s hrncem vody) asi 15 minut. Pak stáhneme na 180 °C, přidáme na povrch houstiček sýr a dopékáme ještě cca 5 minut (na plechu to jde rychleji, pokud jsou housky samostatně než ve formě u sebe, je třeba to trochu pohlídat).

Hotové pečivo necháme vychladnout na mřížce.

Díky sýru je dobré i 3 dny.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte