Parmazánové trhací housky - bez lepku, laktózy a vajec
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Domácí pečivo |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez vajec Bez lepku |

Ingredience: |
200 g Schär Brot 50 g strouhaného parmazánu bez laktózy do těsta + 30 g na posyp + mák 50 g Jizerky zelené 1 lžička cukru (medu) 1/2 lžičky soli 4 g bezlepkového prášku do pečiva 4 g sušeného droždí olej nebo margarín na vymazání formy nebo pečící papír na plech |
---|---|
Postup přípravy: |
Mouky smícháme, přidáme sýr, sůl, kypřidlo a promícháme. Nakonec přidáme sušené droždí a všechny suroviny pořádně promísíme. Teplou vodu si odměříme a přimícháme cukr nebo med. Tekutinu přidáme k moučné směsi a rukou vymícháme ve vláčné těsto. Mísu s těstem přikryjeme, nejlépe poklopem či potravinářskou folií, a necháme na teplém místě hodinu kynout. Troubu zapneme na 215 °C a dáme do spodu trouby hrnec s 1 litrem vody. Z těsta po vykynutí tvoříme mokrýma rukama bochánky, které pokládáme na plech s pečícím papírem nebo do formy vymazané olejem či margarínem. Pečivo ve formě či na plechu vložíme do igelitové tašky a necháme v teple ještě 10 - 15 minut odpočinout. Posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 215 °C (na dně s hrncem vody) asi 15 minut. Pak stáhneme na 180 °C, přidáme na povrch houstiček sýr a dopékáme ještě cca 5 minut (na plechu to jde rychleji, pokud jsou housky samostatně než ve formě u sebe, je třeba to trochu pohlídat). Hotové pečivo necháme vychladnout na mřížce. Díky sýru je dobré i 3 dny. Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862 |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...