úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pečené bramborové taštičky s masovou náplní - bez lepku a mléka

Pečené bramborové taštičky s masovou náplní - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
1 kg brambor uvařených ve slupce a oloupaných
1 vejce
2 lžíce bramborového škrobu (např. Solamyl)
1 lžíce sádla
hladká mouka podle potřeby (rýžová, kukuřičná aj.)
sůl

Náplň:
2 kuřecí prsa bez kůže (lze použít i mleté maso)
1 červená cibule
1 kapie
2 lžíce oleje
1 lžíce worcestrové omáčky
česnek (cca 1 stroužek)
sůl
pepř
mletý koriandr
chilli paprička
Postup přípravy:

Náplň: maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové, kostičky a promícháme ho s kořením, worcesterem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém ohni zatáhnout. Když zbělá a začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kapii a chvíli opékáme za stálého míchání. Nakonec přidáme nasekanou papričku a česnek. Směs necháme vychladnout.

Těsto: Oloupané a zchladlé brambory nastrouháme na jemno do mísy, přidáme sůl, lžíci sádla, vejce, škrob a tolik hladké mouky, aby vzniklo soudržné, ne příliš tuhé, těsto. To ihned rozválíme na placku asi 3 mm silnou a pomocí tvořítka na taštičky vykrajujeme kolečka. Ty následně plníme vychladlou masovou směsí. Taštičky uzavřeme, pomažeme z obou stran rozehřátým sádlem a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme na 185 °C do té doby, než taštičky na povrchu zezlátnou. Podáváme horké. Jako přílohu volíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninu.

Pozn.: Do náplně můžete použít i pórek, je asi na každém, co má rád. Nejlepší jsou starší brambory, které mají v sobě více škrobu. Pokud budete dělat z nových, bude to chtít přidat víc škrobu nebo mouky. Pokud vám těsto nepůjde vyválet, zkuste dělat knedlíčky, které pak na plechu víc připlácnete. Taštičky jsou z trouby pěkně křupavé a je to zas něco úplně jiného, než vařené plněné knedlíky.

Autor: malaneta

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte