úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pivní preclíky či tyčinky ze směsi na chléb s teffem - bez lepku a mléka

Pivní preclíky či tyčinky ze směsi na chléb s teffem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: 450 g směsi na chléb s teffem + 50 g na podsypání
300 ml bezlepkového piva Celia pokojové teploty
120 g rozehřátého a zchladlého bezmléčného tuku (Stella, Alsan, sádlo)
3 žloutky (1 do těsta, 2 na pomazání + tři polévkové lžíce teplé vody)
1 balíček droždí Dr. Oetker
1 kávová lžička soli
1/2 kávové lžičky drceného kmínu

celý kmín, mák, hrubá sůl na posypání

mísa s poklopem nebo potrav. folií, pečící papír
Postup přípravy:

Moučnou směs promícháme s droždím, přidáme pivo, sůl, koření a rozpuštěný tuk. Vytvoříme lepivé těsto, které necháme v teple odpočinout cca 1 hodinu, nejlépe v míse s poklopem.

Troubu nahřejeme na 200 °C. Vál podsypeme zbytkem chlebové mouky. Z těsta rukou odebíráme hrudky těsta velikosti mandarinky a na pomoučené ploše vyválíme hádka, ze kterého tvarujeme preclíky nebo nasekáme stejně dlouhé tyčinky.

Potřeme žloutky rozmíchanými s teplou vodou, posypeme solí a mákem nebo kmínem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut do zlatohněda.

Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Tip: Pokud nemůžete ani žloutek, přidejte polévkovou lžíci psyllia a lžíci chia semínek namočených ve dvou lžících vody, až vytvoří gel.

Podle chuti můžete přidat kari koření či jinou směs do těsta.

Recept od: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte