úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Plněné knedlíky z rýžového těsta - bez lepku, mléka, vajec

Plněné knedlíky z rýžového těsta - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 600 ml studené vody
200 g kulatozrnné rýže
sůl

160 g polohrubé rýžové mouky
20 - 25 g kukuřičného škrobu
1 vejce (lze nahradit 2 lžícemi oleje)
ovoce dle vaší chuti (při slané varianě lze plnit masovou nebo salámovou směsí)
Postup přípravy:

Rýži uvaříme do úplného vyvaření vody, žz vznikne taková lepivá hmota. Necháme vychladnout, pak vyklopíme na vál a přidáme mouku a škrob. Kdo můžete vejce, tak přidejte jedno. Já jsem vejce nahradila 2 lžícemi slunečnicového oleje. Vše řádně smíchejte a udělejtte váleček. Pokud by těsto nějak moc lepilo, klidně přidejte trochu mouky. Z válečku odkrajujte kousky asi 3 cm široké, na pomoučněném vále z nich udělejte placičky, do kterých zabalíte ovoce dle vaší chuti :). Vytvarujte knedlík (šlo to výborně, až mě to překvapilo). Hotový knedlík obalte ještě řred vložením do vroucí osolené vody v rýžové mouce a dejte asi na 8 minut vařit.  Délka varu se odvíji od síly těsta, kterým jste knedlík obalili, ale maximálně bych jej nechala vařit nejdéle 10 min. No a pak už jen servírovat na talířis tím, co má kdo rád a hlavně, co jeho zažívání snese :). Já udělala borůvkovou omáčku a osladila rýžovým sirupem.

Jsem přesvědčena, ze budou dobré i na slano, tzn. plněné masovou směsí, posypané smaženou cibulkou, se zelím nebo špenátem.....nápadům se meze nekladou..:):)

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Autor: vievictis

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...