úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Plněné knedlíky z rýžového těsta - bez lepku, mléka, vajec

Plněné knedlíky z rýžového těsta - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 600 ml studené vody
200 g kulatozrnné rýže
sůl

160 g polohrubé rýžové mouky
20 - 25 g kukuřičného škrobu
1 vejce (lze nahradit 2 lžícemi oleje)
ovoce dle vaší chuti (při slané varianě lze plnit masovou nebo salámovou směsí)
Postup přípravy:

Rýži uvaříme do úplného vyvaření vody, žz vznikne taková lepivá hmota. Necháme vychladnout, pak vyklopíme na vál a přidáme mouku a škrob. Kdo můžete vejce, tak přidejte jedno. Já jsem vejce nahradila 2 lžícemi slunečnicového oleje. Vše řádně smíchejte a udělejtte váleček. Pokud by těsto nějak moc lepilo, klidně přidejte trochu mouky. Z válečku odkrajujte kousky asi 3 cm široké, na pomoučněném vále z nich udělejte placičky, do kterých zabalíte ovoce dle vaší chuti :). Vytvarujte knedlík (šlo to výborně, až mě to překvapilo). Hotový knedlík obalte ještě řred vložením do vroucí osolené vody v rýžové mouce a dejte asi na 8 minut vařit.  Délka varu se odvíji od síly těsta, kterým jste knedlík obalili, ale maximálně bych jej nechala vařit nejdéle 10 min. No a pak už jen servírovat na talířis tím, co má kdo rád a hlavně, co jeho zažívání snese :). Já udělala borůvkovou omáčku a osladila rýžovým sirupem.

Jsem přesvědčena, ze budou dobré i na slano, tzn. plněné masovou směsí, posypané smaženou cibulkou, se zelím nebo špenátem.....nápadům se meze nekladou..:):)

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Autor: vievictis

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...